Amenintarile pentru industria chineza: Ce se intampla cu orasul sutienelor?

Luni, 25 Aprilie 2016, ora 17:41
941 citiri
Amenintarile pentru industria chineza: Ce se intampla cu orasul sutienelor?
Foto: Pexels/ unsplash.com

Exporturile Chinei in toata lumea au fost alimentate de orasele unde industria e axata pe singur produs. Ca e vorba de lenjerie, nasturi, cravate, pantofi de plastic, jucarii sau anvelope, China a transformat orase intregi in fabrici de unde produsul local e distribuit in intreaga lume.

Daca multi ani aceasta politica s-a dovedit fructoasa pentru economia Chinei, acum incepe sa scartaie. Si aici au crescut costurile, tehnologia este depasita si marii cumparatori de pe piata mondiala se reorienteaza.

O mare putere economica, comparata cu un adolescent aflat la pubertate

In Gurao, un oras din provincia Guangdong din sudul Chinei, sunt fabricate anual 350 de milioane de sutiene si 430 de milioane de maiouri si chiloti, industria lenjeriei reprezentand 80 la suta din industria orasului, relateaza The Economist.

"Orasul Lenjeriei", asa cum il numesc autoritatile locale, este plin de panouri publicitare uriase in care femei - de obicei straine - fac reclama la articolele de ...citeste mai departe despre "Amenintarile pentru industria chineza: Ce se intampla cu orasul sutienelor?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#China economie, #China lenjerie productie exporturi , #Stiri Macroeconomie