Americanii prabusesc pretul petrolului pentru a lovi in Rusia?

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 14:26
1402 citiri
Americanii prabusesc pretul petrolului pentru a lovi in Rusia?

Scaderea pretului petrolului, care s-a reflectat in ieftinirea carburantilor, a reprezentat o gura de oxigen pentru consumatorii occidentali. Insa este posibil ca aceasta situatie sa fie, de fapt, un plan al Statelor Unite de a "ataca" din punct de vedere economic Rusia si Iranul?

Thomas L Friedman, care scrie editoariale pentru publicatia americana New York Times, sustine ca raspunsul la intrebare este "da", potrivit BBC.

El aminteste ca in ciuda situatiei tensionate din multe tari producatoare de petrol - Libia, Irak, Nigeria si Siria - pretul resursei a scazut foarte mult in ultima perioada.

Analistii sustin ca acest lucru este generat de mai multi factori. Americanii produc acum 8,7 milioane de barili pe zi, o cantitate record in ultimele decenii. Cererea la nivel mondial este incetinita de reintoarcerea recesiunii in Europa si de cresterea economica lenta a Chinei. La acesti factori se adauga si o productie constanta a statelor membre Organizatiei Tarilor Exportatoare de ...citeste mai departe despre "Americanii prabusesc pretul petrolului pentru a lovi in Rusia?" pe Ziare.com

#scadere pret petrol, #Rusia scadere pret petrol, #SUA scadere pret petrol , #Stiri Macroeconomie