Analisti: Raportul BNR este mult mai dur decat a fost prezentat de Mugur Isarescu

Sambata, 11 Februarie 2017, ora 12:17
1793 citiri
Analisti: Raportul BNR este mult mai dur decat a fost prezentat de Mugur Isarescu
Foto: BNR

Analistii care au studiat raportul prezentat, joi, de Mugur Isarescu spun ca ingrijorarile sunt mult mai serioase si tonul folosit este mult mai dur decat a lasat sa se inteleaga guvernatorul BNR in conferinta de presa.

Astfel, documentul arata ca riscurile pentru economie sunt in crestere fata de luna noiembrie si semnaleaza o posibila inrautatire a modului in care investitorii straini privesc tara noastra, in special din cauza faptului ca bugetul ar fi construit pe cifre care supraestimeaza cresterea economica, informeaza ProTV.

Intregul raport poate fi consultat pe site-ul BNR.

"Acolo se vorbeste clar pe cifre si nu pe povesti, nu se poate ca raportul scris sa nu fie foarte real si foarte brutal (...) Guvernatorul e foarte posibil sa nu fi vrut sa puna paie pe foc din cauza situatiei politice din momentul acesta. El trebuie sa dea un mesaj de stabilitate macroeconomica", a comentat Dragos Cabat, intrebat fiind de ce este mai dur raportul decat tonul folosit de Mugur Isarescu in prezentarea sa publica.

Citeste mai multe despre:

Isarescu anunta o crestere economica intre 4-5% in 2017, mai mica decat cea pe care Guvernul a construit bugetulCe spune Mugur Isarescu despre proteste si presiunea pe curs: Nu prea e loc de aprecierea leului

Si Aurelian Dochia a dat de inteles ca temerile cele mai mari sunt legate de modul in care a fost construit bugetul elaborat de catre Guvernul Grindeanu si aprobat recent de Parlament.

"Foarte multi analisti interni si externi cred ca deficitul poate sa depaseasca 3 la suta din PIB in acest an si asta fara indoiala este un semnal de alarma pentru pietele internationale. In ultima instanta inseamna o crestere a costurilor de imprumut pentru toti cei din Romania care se imprumuta", a declarat Dochia, pentru sursa citata.

Senatorul PNL Florin Citu a declarat, referitor la bugetul pe 2017, ca PSD a premeditat un "jaf" si a cerut explicatii publice de la Curtea de Conturi si comisii de ancheta in Parlament.

Senatorul PNL Florin Citu spune ca PSD a premeditat un "jaf perfect asupra bugetului national" si cere comisii de ancheta ...citeste mai departe despre "Analisti: Raportul BNR este mult mai dur decat a fost prezentat de Mugur Isarescu" pe Ziare.com

#raport BNR 2017 crestere economica , #Stiri Macroeconomie