Angela Merkel, criticata ca se amesteca in alegerile legislative din Grecia

Luni, 05 Ianuarie 2015, ora 14:05
1309 citiri
Angela Merkel, criticata ca se amesteca in alegerile legislative din Grecia
Foto: news.com.au

Angela Merkel ar fi pregatita sa lase Grecia sa iasa din zona euro, daca alegerile anticipate din Grecia sunt castigate de un partid de extrema stanga.

Potrivit unui articol aparut duminica in Der Spiegel, citat de AFP, surse guvernamentale de la Berlin considera "aproape inevitabila" iesirea Greciei din zona euro, daca partidul radical Syriza castiga anticipatele si renunta la masurile de austeritate, scrie Business Recorder.

Atat Merkel cat si ministrul sau de Finante, Wolfgang Schaeuble, au ajuns la concluzia ca iesirea Greciei din zona cu moneda unica este "gestionabila".

La Berlin se crede ca o posibila contagiere, in urma unei noi crize in Grecia, in conditiile revenirii economice in tarile cu problema, precum Irlanda si Portugalia, stabilirii unei fond permanent de salvare in zona euro si crearii unei uniuni bancare, este gestionabila.

Parlamentul elen a fost dizolvat, miercurea trecuta, dupa ce parlamentarii nu au reusit sa aleaga un succesor presedintelui Karolos ...citeste mai departe despre "Angela Merkel, criticata ca se amesteca in alegerile legislative din Grecia" pe Ziare.com

#Merkel retragere Grecia zona Euro, #Merkel Grexit , #Stiri Macroeconomie