Ar putea China sa detoneze relatiile cu Rusia de dragul Ucrainei?

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 19:40
1373 citiri
Ar putea China sa detoneze relatiile cu Rusia de dragul Ucrainei?
Foto: Pravda

In presa ucraineana apar in ultimele zile stiri care informeaza ca societatea "Naftogaz Ucraini" din Kiev se afla in tratative cu Banca Nationala a Chinei, pentru obtinerea unui credit de 3,6 miliarde dolari, cu garantie guvernamentala.

Intrand in detalii, un articol publicat in Pravda (Moscova) coroboreaza stirea cu informatii aparute in presa chineza, care confirma stirea privind creditul, precizand ca o buna parte din el este destinat livrarii din China in Ucraina a unor echipamente pentru producerea industriala a combustibilului gazos, obtinut din carbune.

Sub aspect tehnic, procedeul este cunoscut si chiar a fost folosit pe scara mare, pana au avansat prospectiunile si s-au extins exploatarile de gaze naturale.

Pentru Ucraina, care este detinatoarea unora dintre cele mai semnificative rezerve de carbune din Europa, eventuala dotare cu echipamentele oferite de partea chineza ar putea insemna calea spre o posibila independenta energetica.

Rusia are un nou aliat in lupta ...citeste mai departe despre "Ar putea China sa detoneze relatiile cu Rusia de dragul Ucrainei?" pe Ziare.com

#Ucraina independenta energetic, #solvabilitatea Ucrainei, #China credit Ucraina , #Stiri Macroeconomie