Arabia Saudita e in chinuri: Indiciul care arata proportia prabusirii

Marti, 01 Martie 2016, ora 11:29
2046 citiri
Arabia Saudita e in chinuri: Indiciul care arata proportia prabusirii
Foto: Arhiva Ziare.com

Economia Arabiei Saudite, care a incasat o lovitura dura in ultimele luni din cauza prabusirii pretului petrolului, a mai primit o veste proasta.

Simon Williams si Razan Nasser, economistii bancii HSBC, au publicat o analiza legata de rezervele valutare ale acestei tari, iar situatia nu e deloc roz.

Potrivit Business Insider, rezervele valutare ale Arabiei Saudite au scazut cu mai mult de 14 miliarde de dolari in luna ianuarie, ajungand la cel mai mic nivel din ultimii trei ani: 150 de miliarde de dolari.

Inainte de scaderea pretului petrolului, adica in urma cu doi ani, se ajunsese la o suma-record de 602 miliarde de dolari.

Petrolul: Razboaiele, panicile si preturile lui

Rezervele valutare al Arabiei Saudite au scazut aproape direct proportional cu cotatia titeiului. "Aurul negru" a pierdut cam 70% din valoare de la mijlocul anului 2014 pana in prezent, de la 100 de dolari pe baril pana la 33 de dolari pe baril, pe fondul supraproductiei si stagnarii cererii.

Pretul ...citeste mai departe despre "Arabia Saudita e in chinuri: Indiciul care arata proportia prabusirii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rezerve valutare Arabia Saudita, #petrol Arabia Saudita, #petrol economie Arabia Saudita , #Stiri Macroeconomie