ASF a revocat decizia de sanctionare a Bursei de Valori Bucuresti, din februarie

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 10:48
1380 citiri
ASF a revocat decizia de sanctionare a Bursei de Valori Bucuresti, din februarie
Foto: Bursa de Valori Bucuresti

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a revocat decizia din 14 februarie de sanctionare cu avertisment a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

"BVB informeaza ca Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a admis plangerea prealabila formulata de catre societate impotriva Deciziei nr. 238/15 februarie 2017 emisa de ASF in urma controlului periodic desfasurat la societate privind sanctionarea BVB cu avertisment. Decizia nr. 238/15 februarie 2017 a fost revocata prin Decizia ASF nr. 934/14 iulie 2017.

In plus, plangerea prealabila formulata de catre societate impotriva Deciziei nr. 235/15 februarie 2017 emisa de ASF in urma controlului periodic desfasurat, privind instituirea in sarcina BVB a obligatiei implementarii unui plan de masuri de remediere a fost respinsa prin Decizia ASF nr. 932/14 iulie 2017", se arata intr-o informare publicata pe site-ul operatorului pietei de capital.

Potrivit acestuia, toate masurile dispuse de ASF prin planul de remediere au fost implementate de catre BVB pana la data de 17 mai 2017.

In februarie, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a sanctionat cu avertisment Bursa de Valori Bucuresti (BVB) dupa ce, in urma unui control periodic, a identificat o serie de deficiente in ceea ce priveste regulile de conduita, reglementarile interne, cerintele privind functionarea operatorului de piata si a pietei reglementate si, totodata, absenta unor proceduri operationale.

De asemenea, BVB a fost obligata sa implementeze un plan de masuri de remediere a neregulilor constatate, inclusiv a unui audit IT.

Controlul ASF la BVB a avut loc intre 12 si 29 septembrie 2016.

"In urma verificarilor asupra activitatii BVB din intervalul 26 martie 2013 - 12 septembrie 2016 au fost identificate o serie de deficiente in ceea ce priveste regulile de conduita, reglementarile interne, cerintele privind functionarea operatorului de piata si a pietei reglementate si a fost constatata absenta unor proceduri operationale.

Citeste mai departe despre "ASF a revocat decizia de sanctionare a Bursei de Valori Bucuresti, din februarie" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ASF revocat decizie sanctionare BVB, #sanctiune Bursa Valori ASF, #Bursa Valori sanctiune, #ASF control BVB , #Stiri Macroeconomie