Autostrada Comarnic-Brasov: Cum va fi favorizat constructorul. Comparatie cu contractul de acum 4 ani

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 07:29
1540 citiri
Autostrada Comarnic-Brasov: Cum va fi favorizat constructorul. Comparatie cu contractul de acum 4 ani
Foto: Wikipedia

Ministerul Transporturilor a dat publicitatii o parte a negocierilor purtate de oficialitati cu consortiul Vinci-Aktor-Strabag, cu care ar urma sa se incheie (sau nu) pana pe data de 15 februarie, asa cum cerea marti premierul Victor Ponta, un nou contract de concesiune pentru constructia sectiunii de autostrada Comarnic-Brasov.

Din documentele oficiale, reiese ca pretul cerut acum de constructori pentru realizarea acestei lucrari este de 1,8 miliarde de euro (proiectare si constructie), insa statul roman va esalona costurile pe o perioada de 26 de ani, o asa numita plata anuala de disponibilitate, de 325 milioane euro anual. Suma totala pe care ar urma sa o plateasca statul roman pentru realizarea acestei investitii este de 8,45 miliarde de euro.

Aceeasi sectiune de autostrada Comarnic-Brasov avea, potrivit contractului de concesiune semnat cu asocierea Vinci-Aktor in ianuarie 2010 (reziliat in acelasi an de ministrul Transporturilor de la acea data, Radu Berceanu), urmatoarea ...citeste mai departe despre "Autostrada Comarnic-Brasov: Cum va fi favorizat constructorul. Comparatie cu contractul de acum 4 ani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret autostrada Brasov Comarnic, #contract autostrada Brasov Comarnic , #Stiri Macroeconomie