Avem sau nu gaze de sist? Ce spune institutia care gestioneaza resursele minerale

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 14:53
1415 citiri
Avem sau nu gaze de sist? Ce spune institutia care gestioneaza resursele minerale
Foto: thebreakthrough.org

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM), institutie aflata in directa coordonare a premierului, a anuntat ca datele referitoare la exploatarea gazelor de sist din Romania se afla in curs de evaluare. Informatia vine la scurt timp dupa ce prim-ministrul Victor Ponta a declarat ca "ne-am batut degeaba, se pare ca nu avem gaze de sist".

ANRM a transmis Ziare.com ca pana acum doar americanii de la Chevron si-au exprimat in mod oficial interesul pentru cautarea resurselor neconventionale in tara noastra, compania primind cateva licente de explorare.

Insa institutia nu poate face precizari despre descoperirile gigantului energetic, avand in vedere ca analiza datelor nu este inca finalizata.

"Acordurile petroliere incheiate de Chevron si statul roman, prin ANRM, se afla inca in etapa de explorare, iar datele si informatiile obtinute in cadrul operatiunilor petroliere de explorare desfasurate pana in prezent sunt in curs de evaluare", au precizat reprezentantii institutiei la ...citeste mai departe despre "Avem sau nu gaze de sist? Ce spune institutia care gestioneaza resursele minerale" pe Ziare.com

#Ponta gaze sist, #ANRM gaze sist, #gaze sist Romania , #Stiri Macroeconomie