Avertisment legat de pretul petrolului: Cat de mult va scadea in 2015?

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 12:35
1171 citiri
Avertisment legat de pretul petrolului: Cat de mult va scadea in 2015?

Pretul petrolului va continua sa scada, sustine un expert american in energie, care considera ca nici macar reducerea productiei nu va opri "aurul negru" sa se ieftineasca masiv.

Gary Ross, directorul executiv al Pira Energy Group, a spus ca exista un dezechilibru major intre cerere si oferta, informeaza Financial Times.

Acest lucru va trage in jos preturile in urmatorul an, chiar daca statele producatoare de petrol vor reduce productia.

"OPEC nu poate si nu va lua masurile dureroase pentru a rezolva problema", sustine expertul Pira, firma ce a colaborat cu cele mai companii private si de stat din lume, dar si cu agentii guvernamentale din peste 60 de tari.

Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) va discuta aceasta situatie pe 27 noiembrie, la un summit organizat la Viena.

Si alti experti impartasesc viziunea lui Gary Ross. Recent, economistul Philip Verleger a sustinut ca se asteapta ca patrolul Brent, relevant pentru Europa, sa scada sub pragul de 70 de ...citeste mai departe despre "Avertisment legat de pretul petrolului: Cat de mult va scadea in 2015?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scadere pret petrol, #pret petrol scazut, #prabusire pret petrol, #pret petrol 2015, #evolutie pret petrol , #Stiri Macroeconomie