Avertismentul FMI in caz de Brexit

Vineri, 17 Iunie 2016, ora 08:54
950 citiri
Avertismentul FMI in caz de Brexit
Foto: Arhiva Ziare.com

O iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana risca sa provoace o crestere a euroscepticismului si sa deschida o "indelungata perioada de incertitudine" financiara, a avertizat Fondul Monetar International (FMI) joi, cu o saptamana inaintea referendumului asupra Brexit.

"Un vot pentru iesire in cadrul referendumului in Regatul Unit si chiar un rezultat strans in favoarea ramanerii ar putea contribui la mai mult euroscepticism si incertitudine", asigura FMI intr-un raport despre zona euro, citat de AFP.

Potrivit acestei institutii, proiectul european a fost fragilizat deja de divizarile aparute in cursul crizei refugiatilor si de restabilirea partiala a controalelor la frontiere.

"Absenta raspunsului colectiv fata de afluxul refugiatilor a scos in evidenta faliile politice" in Europa, afirma Fondul in raportul sau anual asupra economiei zonei euro, evocand diviziuni "politice crescande".

Britanicii urmeaza sa decida in 23 iunie prin referendum daca doresc sa paraseasca UE, ...citeste mai departe despre "Avertismentul FMI in caz de Brexit" pe Ziare.com

#FMI avertisment Brexit , #Stiri Macroeconomie