Avertismentul lui Mugur Isarescu: Ce se va intampla daca nu vom fi cumpatati

Luni, 09 Mai 2016, ora 12:14
1236 citiri
Avertismentul lui Mugur Isarescu: Ce se va intampla daca nu vom fi cumpatati
Foto: YouTube/BNR

O crestere economica nesustenabila va fi corectata la un moment dat de piete sau prin reversari de politici, cu efecte in timp, astfel ca Romania nu se mai gandeste la un avans al economiei de 7%-8% pe an, ca in anii dinainte de criza, acesta necesitand o gandire in termeni mult mai echilibrati, a declarat luni guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu.

"In 2007-2008 ne preocupa acelasi lucru, ca si acum, sa avem crestere economica rapida, fara sa ne gandim la sustenabilitatea acestei cresteri. Si atunci, din pacate si acum, aceste cuvinte suna putin pasareste si nu cred ca societatea romaneasca s-a pregatit suficient pentru a intelege substanta acestei dezbateri", a afirmat Isarescu, cu ocazia prezentarii de catre Fondul Monetar International a Raportului regional de primavara pentru Europa Centrala, de Est si Sud-Est, gazduita de BNR, transmite News.ro.

El a aratat ca o crestere economica nesustenabila va fi corectata, mai devreme sau mai tarziu, direct de ...citeste mai departe despre "Avertismentul lui Mugur Isarescu: Ce se va intampla daca nu vom fi cumpatati" pe Ziare.com

#Isarescu crestere economica, #avertisment Mugur Isarescu , #Stiri Macroeconomie