Banca Mondiala are vesti bune despre economia Romaniei

Joi, 11 Iunie 2015, ora 11:00
1170 citiri
Banca Mondiala are vesti bune despre economia Romaniei

Banca Mondiala (BM) a revizuit in crestere la 3% estimarile privind avansul economiei romanesti in acest an, de la 2,9% cat estima in ianuarie, potrivit raportului bianual "Global Economic Prospects" publicat miercuri de institutia financiara internationala.

In schimb, a lasat nemodificate prognozele pentru 2016, cand Romania ar urma sa inregistreze o crestere economica de 3,2%, si chiar a revizuit in scadere cu 0,4% estimarile pentru 2017, de la 3,9% la 3,5%.

Tarile cu cea mai mare crestere economica din UE: Romania se afla in frunte

La nivel regional, Banca Mondiala estimeaza ca regiunea Europa emergenta si Asia Centrala (in care este inclusa si Romania) va suferi o incetinire a ritmului de crestere economica, de la 2,4% in 2014 pana la 1,8% in 2015.

"Scaderea pretului petrolului si tensiunile geopolitice sunt doar partial compensate de revenirea moderata din zona euro. Revenirea a fost una inegala in intreaga regiune, afectata de mostenirile crizei financiare globale, in ...citeste mai departe despre "Banca Mondiala are vesti bune despre economia Romaniei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banca mondiala crestere economica romania, #prognoze crestere economica, #Banca Mondiala economie Romania , #Stiri Macroeconomie