Banca Mondiala avertizeaza Romania: Alegerile din acest an cresc riscul in economie

Sambata, 26 Noiembrie 2016, ora 22:58
1012 citiri
Banca Mondiala avertizeaza Romania: Alegerile din acest an cresc riscul in economie

Banca Mondiala avertizeaza ca alegerile care vor avea loc luna decembrie, in Romania, sporesc riscul cresterii cheltuielilor suplimentare si a incetinirii implementarii reformelor structurale. Pe termen mediu este nevoie de o reechilibrare a politicilor fiscale.

In "Raportul economic pentru regiunea Europa si Asia Centrala (ECA): Polarizare si Populism" lansat miercuri de Banca Mondiala, se arata ca Romania trebuie sa implementeze reformele structurale, care vor sprijini imbunatatirea capacitatii de productie, inculzand masurile de combatere a coruptiei, de consolidare a administratiei publice si a intreprinderilor de stat.

De asemenea, sunt necesare eforturi pentru a genera crearea de locuri de munca, tinand cont ca rata somajului ramane ridicata atat in randul tinerilor, cat si a celor cu o calificare de munca slaba.

"Romania are o economie destul de stabila si inregistreaza crestere economica. Prioritatea este implementarea reformelor structurale, cu accent pe politicile de ...citeste mai departe despre "Banca Mondiala avertizeaza Romania: Alegerile din acest an cresc riscul in economie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avertisment Banca Mondiala alegeri economie, #risc alegeri parlamentare crestere economica , #Stiri Macroeconomie