Banca Mondiala, optimista: Romania va devansa alte economii europene in urmatorii ani

Joi, 28 Mai 2015, ora 19:10
1486 citiri
Banca Mondiala, optimista: Romania va devansa alte economii europene in urmatorii ani

Toate statele membre UE vor inregistra o crestere economica in acest an, o premiera dupa criza financiara, insa Polonia si Romania vor continua sa devanseze alte economii europene in urmatorii doi ani iar Banca Mondiala se asteapta ca acestea sa inregistreze o crestere a PIB de peste 2,4% in 2015.

Pentru zona euro, Banca Mondiala prognozeaza o crestere de 1,5% in 2015 si un avans de 1,8% in 2016 in timp ce pentru UE, in ansamblu, Banca Mondiala se asteapta la o crestere de 1,8% in acest an, urmata de un avans de 2% in 2016, scrie Financial Times care a consultat un raport cu cele mai noi estimari ale Bancii Mondiale.

Potrivit acestui raport, cresterea salariilor reale si preturile scazute la energie ar urma sa declanseze o crestere solida a cheltuielilor gospodariilor in intreaga Europa, chiar daca consumul nu va reveni la nivelul de dinaintea crizei pentru o anumita perioada de timp.

"Exporturile au fost principalul factor de crestere pentru multe state membre UE din CEE... citeste mai departe despre "Banca Mondiala, optimista: Romania va devansa alte economii europene in urmatorii ani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economie romania banca mondiala, #Romania devansat economii europene, #romania crestere economica, #Romania crestere PIB , #Stiri Macroeconomie