Bancile din Grecia s-au deschis, dar sunt inca blocate. Limitele la retragere vor mai dura cateva luni

Duminica, 26 Iulie 2015, ora 12:45
1030 citiri
Bancile din Grecia s-au deschis, dar sunt inca blocate. Limitele la retragere vor mai dura cateva luni
Foto: Ziare.com

Bancile din Grecia vor mentine cateva luni limitele privind retragerile de numerar, pana la reluarea in regim normal a finantarii europene si pana la eventuala restructurare a datoriei suverane, afirma oficiali.

Bancile din Grecia s-au redeschis luni, dupa trei saptamani, dar limita la retragerile de numerar a ramas in vigoare, fiind stabilita la 420 de euro pe saptamana.

Restrictiile la retragerile de numerar ar urma sa fie mentinute pana cand Grecia va obtine un nou program de finantare din partea Grupului Bruxelles - format din Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International.

Dupa ce s-a opus vehement implicarii FMI, Grecia ii cere oficial ajutorRomania, stea intre stelele cresterii economice din Europa de Est - ce ar trebui sa invete Grecia

"Activitatea bancilor este practic blocata in momentul de fata, iar situatia economiei Greciei se inrautateste", explica un oficial grec, sub protectia anonimatului, subliniind ca exista din ce in ce mai... citeste mai departe despre "Bancile din Grecia s-au deschis, dar sunt inca blocate. Limitele la retragere vor mai dura cateva luni" pe Ziare.com

#limita retragere numerar, #numerar banci Grecia, #retragere bani Grecia , #Stiri Macroeconomie