Bancile din Grecia, fonduri de zece miliarde de euro pentru recapitalizare

Marti, 11 August 2015, ora 14:58
1127 citiri
Bancile din Grecia, fonduri de zece miliarde de euro pentru recapitalizare
Foto: Ziare.com

Grecia si-a asigurat pentru urmatorii trei ani finantare de aproximativ 85 miliarde de euro de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, iar bancile elene primesc urgent fonduri de zece miliarde de euro, pentru recapitalizare, a anuntat marti un oficial guvernamental elen, dupa negocieri maraton care au durat toata noaptea.

Valoarea pachetului de asistenta financiara era estimata la 86 miliarde de euro, dar nu a existat in timpul negocierilor o confirmare a sumei, transmite Reuters.

Grecia s-a inteles cu creditorii, dupa 23 de ore de negocieri

Autoritatile elene nu au acceptat propunerea creditorilor internationali privind gestionarea problemei creditelor neperformante. Conform surselor, autoritatile de la Atena vor sa infiinteze o banca de rebuturi (bad bank) pentru a rezolva problema, in timp ce creditorii internationali cer vanzarea lor catre fondurile specializate.

Rata creditelor neperformante reprezenta aproximativ 35% din totalul portofoliului de ...citeste mai departe despre "Bancile din Grecia, fonduri de zece miliarde de euro pentru recapitalizare" pe Ziare.com

#banci Grecia fonduri recapitalizare, #UE FMI banci Grecia , #Stiri Macroeconomie