Basescu: Ucraina sa-si plateasca datoriile la gaze. Nu poate cere bani zilnic

Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 10:43
1093 citiri
Basescu: Ucraina sa-si plateasca datoriile la gaze. Nu poate cere bani zilnic
Foto: Presedintia Romaniei

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Bruxelles, ca este un sustinator al sprijinirii Ucrainei, dar a precizat ca Kievul nu poate cere bani in fiecare zi, ci trebuie sa gaseasca resurse interne pentru a-si achita datoriile la gaze.

"Ucraina nu poate cere bani in fiecare zi. Da, sunt un sustinator al sprijinirii Ucrainei in momente dificile. In acelasi timp, stim foarte bine ceea ce a spus FMI zilele acestea, ca Ucraina trebuie sa gaseasca resurse interne, pentru ca aceste resurse exista", a declarat presedintele Traian Basescu, dupa Consiliul European, intrebat ce parere are despre ajutorul cerut de Ucraina pentru a-si plati datoriile la gaze (catre compania rusa Gazprom - n.red.).

Seful statului a precizat ca Romania nu se va opune unui ajutor daca Ucraina va avea probleme.

"In cazul in care Ucraina se va confrunta cu dificultati in ceea ce priveste plata, bineinteles ca Romania nu se va opune sa o ajute sa achite nota de plata. Dar Ucraina trebuie sa inteleaga ...citeste mai departe despre "Basescu: Ucraina sa-si plateasca datoriile la gaze. Nu poate cere bani zilnic" pe Ziare.com

#Basescu Ucraina datorie gaze, #Basescu Ucraina Rusia , #Stiri Macroeconomie