Boala vitezei, fascinatia uriesescului

Vineri, 07 August 2015, ora 07:00
956 citiri
Boala vitezei, fascinatia uriesescului

Sindicalismul francez, dedulcit de ani buni la moda grevei pe nepusa masa, ne da o noua lectie de socialism de la mama lui.

Remorci cu balegar varsate pe caldaramul oraselor, bidoanele cu lapte sparte lacrimogen pe soselele blocate si sute de mii de oua facute terci in mod demonstrativ prin pietele publice, sunt doar expresii ale unei boli sistemice vechi si grave in politica europeana comuna ce priveste agricultura.

Si nu spun ca fermierii nu ar avea motive intemeiate sa fie nemultumiti. Ba din contra, exista o stare de fapt care explica, pana la un punct, aceasta dramatizare "organica". Problema este ca sursa reala a problemei pare a fi straina atat actorilor, cat si regizorilor dramoletei.

Copil fiind, am asistat de multe ori la complexa analiza cost-beneficiu asupra oportunitatii aparitiei unei vaci secunde in gospodaria bunicilor. Bunica-mea era de factura ordo-liberala, intrucat pleda mereu avantajul pentru bugetul consolidat al unui (posibil) excedent de branza destinat ...citeste mai departe despre "Boala vitezei, fascinatia uriesescului" pe Ziare.com

#investitii agricultura, #subventii agricultura, #proteste bani agricultura , #Stiri Macroeconomie