Bomba cu ceas a Europei a inceput sa ticaie?

Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 18:00
1195 citiri
Bomba cu ceas a Europei a inceput sa ticaie?
Foto: Business 24

Criza traversata in ultimii ani a adancit spectaculos falia, deja existenta, dintre tarile bogate si bine dezvoltate economic din nordul Europei si cele cu resurse si mijloace mai modeste, aflate in sud.

Rata somajului la cele dintai atinge o medie de 12%, in timp ce somajul ajunge in Grecia si Spania la peste 25%, cu o cota mai mult decat alarmanta in randul tineretului: 60%.

Venitul total pe locuitor la nivelul intregii Uniuni se situeaza la nivelul celui inregistrat in anul 2007, in timp ce Grecia s-a intors la cel din anul 2000, iar Italia la cel din 1997, noteaza Project Syndicate.

Europa bogata si Europa saraca

Este deci din ce in ce mai clar ca UE se separa in doua segmente: unul bogat si prosper care se imbogateste necontenit si unul sarac si neajutorat, a carui situatie precara se accentueaza an de an.

A devenit clar faptul ca politicile de austeritate la care s-au aliniat mai multe tari sarace, fara adoptarea de masuri capabile care sa compenseze declinul ...citeste mai departe despre "Bomba cu ceas a Europei a inceput sa ticaie?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza europeana, #criza financiara, #criza fiscala, #criza bancara , #Stiri Macroeconomie