Bomba foamei, care sta sa explodeze in India

Sambata, 16 August 2014, ora 13:07
1219 citiri

Conform estimarilor facute de specialisitii in demografie, populatia Indiei va ajunge in anul 2028 la 1,45 miliarde locuitori, iar in anul 2050 la 1,7 miliarde, aproximativ egala cu actuala populatie a Chinei si a Statelor Unite, luate la un loc.

Avand in vedere faptul ca India are deja probleme cu alimentatia, se pune foarte serios problema unei grave crize alimentare in urmatoarele decenii - noteaza Project Syndicate.

Criza alimentara din India

Conform Global Hunger Index 2013, in prezent se considera ca exista 78 de tari cu populatie subnutrita, iar pe lista lor India ocupa locul 63, aproape de alte tari din zona, ca Bangladesh (58), Pakistan (57), Nepal (49), Sri Lanka (43).

Desi in ultimul sfert de secol se constata progrese reale in ce priveste asigurarea bazei alimentare, astazi, 17% din populatia Indiei este inca subnutrita, mai exact nu dispune de acel minim de hrana necesar pentru ca respectivul segment al locuitorilor sa poata munci productiv. Evidentele arata ca ...citeste mai departe despre "Bomba foamei, care sta sa explodeze in India" pe Ziare.com

#alimente penurie India, #copii subnutriti India, #criza alimentara india , #Stiri Macroeconomie