Brexit: Niciun motiv de bucurie pentru Romania pe plan economic

Luni, 27 Iunie 2016, ora 06:53
818 citiri
Brexit: Niciun motiv de bucurie pentru Romania pe plan economic
Foto: Arhiva Ziare.com

Votul pe Brexit a transmis cateva unde de soc in plan economic, insa e posibil ca Romania sa beneficieze direct de iesirea Marii Britanii din UE? Putem atrage mai multi investitori straini catre tara noastra? Si care a fost, de fapt, explicatia pentru care bursele din lumea intreaga au deschis pe rosu in ziua de dupa referendum?

Analistii Tradeville considera ca nu prea exista semnale care sa arate ca Romania ar avea ceva de castigat dupa urma faptului ca Uniunea Europeana se micsoreaza, cel putin luand in calcul evenimentele de dupa referendum.

"Este putin probabil ca tara noastra va putea beneficia in vreun fel de pe urma Brexit. Reactia initiala a pietelor financiare locale arata clar ca Romania continua sa fie tratata drept o economie de frontiera, din care investitorii tind sa-si retraga capitalurile in perioadele turbulente: dobanzile titlurilor de stat la 10 ani au sarit la maximul anului, in timp ce leul a fost cotat aproape de minimele ultimilor trei ani fata de euro si ...citeste mai departe despre "Brexit: Niciun motiv de bucurie pentru Romania pe plan economic" pe Ziare.com

#Brexit investitori Romania, #Brexit reactie investitori, #Brexit bursa , #Stiri Macroeconomie