Brexitul i-a costat deja pe britanici aproape 100 de miliarde de dolari - iar tara nici n-a iesit inca din UE

Duminica, 07 Aprilie 2019, ora 14:43
972 citiri
Brexitul i-a costat deja pe britanici aproape 100 de miliarde de dolari - iar tara nici n-a iesit inca din UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Marea Britanie nici n-a iesit din Uniunea Europeana, dupa ce Parlamentul de la Londra a respins toate cele patru optiuni alternative la Brexit, insa acest proces i-a costat deja pe britanici 66 de miliarde de lire sterline.

Insa suma astronomica, echivalenta a 86 de miliarde de dolari, nu este singura nota de plata de pana acum, scrie Business Insider, notand ca in ecuatie intra si recesiunea iminenta.

Calculele au fost facute de S&P Global Ratings, iar printre efectele adverse ale Brexitului se numara declinul lirei sterline, cresterea inflatiei, scaderea pretului caselor si slabirea exporturilor.

La inceputul lunii aprilie, Goldman Sachs a estimat ca economia britanica a fost "taxata" cu 600 de milioane de lire sterlina saptamanal, de la referendumul din iunie 2016.

Uniunea Europeana a disparut deja din pasapoartele britanice, desi nimeni nu stie cand se va produce Brexit-ulParlamentul britanic o obliga pe Theresa May sa solicite o amanare de lunga durata a BrexituluiBrexit-ul se amana, dar BMW si Peugeot au oprit, totusi, productia din Marea Britanie ...citeste mai departe despre "Brexitul i-a costat deja pe britanici aproape 100 de miliarde de dolari - iar tara nici n-a iesit inca din UE" pe Ziare.com

#cost Brexit, #cost iesire Marea Britanie UE, #Marea Britanie iesire UE , #Stiri Macroeconomie