Buget 2016: Guvernul, criticat ca a luat o masura care afecteaza 6,5 milioane de romani

Joi, 03 Decembrie 2015, ora 17:33
840 citiri
Buget 2016: Guvernul, criticat ca a luat o masura care afecteaza 6,5 milioane de romani
Foto: Arhiva Ziare.com

Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat (APAPR) atrage atentia asupra faptului ca blocarea la 5% a contributiei virate de la bugetul asigurarilor sociale de stat catre Pilonul II al sistemului de pensii ar reprezenta o lovitura pentru viitorii pensionari si mediul de afaceri din Romania.

Ingrijorarea asociatiei apare in contextul in care proiectul de buget pentru 2016, discutat la nivel politic, nu mai cuprinde majorarea contributiei virate de la buget catre fondurile de pensii private la 6% in 2016.

Astfel, "inghetarea" contributiei la 5% ar insemna sume de circa 200 de milioane de euro care nu vor mai ajunge in conturile celor aproximativ 6,5 milioane de viitori pensionari, adica cei care contribuie la Pilonul II al sistemului de pensii private, se arata intr-un comunicat al APAPR remis Ziare.com.

"O pastrare a nivelului contributiei virate la Pilonul II la 5% ar insemna ignorarea unei legi adoptate de Parlamentul Romaniei, bani mai putini pentru milioane de viitori ...citeste mai departe despre "Buget 2016: Guvernul, criticat ca a luat o masura care afecteaza 6,5 milioane de romani" pe Ziare.com

#pensii plafon pilon 2, #guvern masuri pensii, #pensii guvern, #pensii pilon 2 , #Stiri Macroeconomie