Bugetul pe 2017 mai are de asteptat: Nu va fi adoptat in sedinta de astazi

Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 12:38
1249 citiri
Bugetul pe 2017 mai are de asteptat: Nu va fi adoptat in sedinta de astazi
Foto: Guvernul Romaniei (Arhiva)

Proiectul de buget pe 2017 eleborat de Cabinetul Grindeanu nu va fi adoptat in sedinta de guvern de miercuri, pentru ca trebuie facute unele modificari de fiecare minister in parte, astfel incat acesta sa fie in concordanta cu programul de guvernare al PSD.

Pe ordinea de zi a sedintei Executivului se afla mai multe proiecte de ordonanta de urgenta, insa nu si proiectul bugetului pentru anul 2017. Ramane de vazut daca acesta va fi cuprins pe lista suplimentara, insa sunt slabe sanse, avand in vedere ca seful PSD Liviu Dragnea a cerut, marti seara, intr-o sedinta la sediul partidului, refacerea bugetelor unor ministere.

Dragnea a purtat discutii pe tema bugetului cu ministrii din guvernul condus de Sorin Grindeanu si cu premierul, iar la intalnire a participat si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

"Aceasta discutie a fost generata de faptul ca o parte din ministrii nu au fost atenti si nu au inteles ca programul de guvernare trebuie sa fie pus in practica 100%", a subliniat liderul PSD, adaugand ca "din eroare" au fost puse "alte prioritati" la finantare.

"O parte din institutii aveau bugete mai mari decat le este strict necesar in acest an", a declarat el.

La randul sau, premierul Sorin Grindeanu a precizat ca "parte din colegii mei, dar nu neaparat ei, cat probabil parte din aparatul tehnic al fiecarui minister n-au inteles ceea ce ne dorim de fapt, si anume cheltuirea banului public sa se faca pe programe".

"Tot ceea ce avem prins in programul de guvernare trebuie sa se regaseasca pe bugetele fiecarui minister in parte. Asta este rostul acestor intalniri pe care o sa le avem in continuare in aceasta seara (marti seara - n.red.) ", a punctat Grindeanu.

Premierul a fost intrebat daca Guvernul va aproba miercuri proiectul de buget pe acest an, insa nu a oferit un raspuns clar.

Citeste mai departe despre "Bugetul pe 2017 mai are de asteptat: Nu va fi adoptat in sedinta de astazi" pe Ziare.com.

#buget 2017, #buget 2017 adoptat sedinta, #refacere buget 2017 , #Stiri Macroeconomie