Bulgaria opreste lucrarile pentru construirea gazoductului South Stream

Duminica, 08 Iunie 2014, ora 21:34
1004 citiri
Bulgaria opreste lucrarile pentru construirea gazoductului South Stream

Sofia a suspendat pregatirile pentru construirea gazoductului ruso-italian South Stream care urmau sa inceapa in aceasta vara, in Bulgaria, in urma criticilor exprimate de catre Bruxelles si Washington, a anuntat duminica premierul Plamen Oresarski.

"Am ordonat oprirea lucrarilor (de lansare a construirii South Stream). Vom decide ce va urma in functie de viitoarele noastre consultari cu Bruxelles-ul", a declarat Oresarski dupa o intalnire cu senatori americani.

Comisia Europeana (CE) a cerut marti Sofiei sa suspende construirea gazoductului South Stream pe teritoriul bulgar, argumentand ca Bulgaria nu a respectat reglementarile europene in domeniul pietelor publice.

UE acuza ca South Stream incalca legile, Bulgaria apara proiectul: Nu e cazul sa facem atat drama!

CE a trimis o scrisoare de avertisment autoritatilor bulgare, prima etapa a unei proceduri de infringement. Experti de la Bruxelles sunt asteptati saptamana viitoare la Sofia pentru a discuta cu ...citeste mai departe despre "Bulgaria opreste lucrarile pentru construirea gazoductului South Stream" pe Ziare.com

#Bulgaria suspendare South Stream, #constructie South Stream, #Bulgaria South Stream, #proiect South Stream, #UE proiect South Stream , #Stiri Macroeconomie