Ca sa aiba bani pentru masurile sociale, Guvernul taie drastic din investitii: Va fi cel mai mic buget din ultimii 10 ani

Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 14:33
906 citiri
Ca sa aiba bani pentru masurile sociale, Guvernul taie drastic din investitii: Va fi cel mai mic buget din ultimii 10 ani
Foto: Arhiva Ziare.com

Investitiile prevazute in proiectul de buget al Guvernului Grindeanu pentru 2017 ar putea fi cele mai mici din ultimii 10 ani.

In proiectul de buget sunt mentionate investitii totale, pentru anul 2017, in valoare de 34,4 miliarde de lei, adica 4,2% din PIB, scrie Mediafax.

Insa o mare parte din aceasta suma ar urma sa vina din fonduri europene, iar acest lucru inseamna ca investitiile din buget (cheltuielile de capital) - adica singurele care pot fi anticipate intr-o masura mai mare - ar putea ajunge sa fie foarte mici, chiar cele mai mici din ultimii 10 ani.

Din suma de 34,4 miliarde de lei pentru investitii, Guvernul mizeaza ca va atrage din fonduri nerambursabile nu mai putin de 22 de miliarde de lei.

Asta inseamna ca din buget - dupa ce se scad fondurile asteptate de la Bruxelles - urmeaza sa fie cheltuite doar 12 miliarde de lei pe investitii, cea mai mica suma de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana incoace.

Asadar, Executivul PSD a taiat masiv din investitii, in contextul in care a plusat cheltuielile pentru masurile sociale adoptate la inceputul anului, printre care cresteri de salarii si pensii si taieri de impozite pentru anumite categorii.

Iata toate masurile luate de Guvernul Grindeanu

Citeste mai multe despre proiectul de buget pe 2017:

Grindeanu face si vineri sedinta de guvern pentru decizia finala pe buget

Grindeanu, despre bugetul pe 2017: Cei mai multi bani ii primesc Transporturile, Sanatatea, Agricultura si IMM-urile

Guvernul majoreaza masiv bugetul TVR si al Radioului public. Tolontan: Din acesti bani traieste toata presa privata!

Proiectul de buget vs. programul de guvernare al PSD: Grindeanu a mai mutat din "virgulele" pe care le-a promis Dragnea ...citeste mai departe despre "Ca sa aiba bani pentru masurile sociale, Guvernul taie drastic din investitii: Va fi cel mai mic buget din ultimii 10 ani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii buget 2017, #investitii mici Guvern Grindeanu , #Stiri Macroeconomie