Ca sa scape cat de cat de Rusia, Ucraina vrea sa importe gaze naturale din Romania

Marti, 19 Mai 2015, ora 16:24
1258 citiri
Ca sa scape cat de cat de Rusia, Ucraina vrea sa importe gaze naturale din Romania

Ucraina este interesata sa importe gaze naturale din Romania, pentru a-si diversifica sursele de aprovizionare, a declarat, marti, Ihor Prokopiv, seful companiei de transport al gazelor naturale, Ukrtransgaz.

"Romania cauta piete de desfacere, in timp ce aceste gaze naturale sunt interesante pentru noi, pentru diversificarea surselor de aprovizionare", le-a declarat jurnalistilor Ihor Prokopiv.

El a explicat ca tara noastra ar putea avea disponibila pentru export in 2016 o cantitate de pana la doua miliarde metri cubi de gaze naturale.

Romania deja exporta gaze naturale in Republica Moldova, stat vecin cu Ucraina. Gazoductul care uneste cele doua tari are o capacitate anuala de 1,5 miliarde metri cubi de gaze naturale.

Inca nu exista o alternativa viabila la gazele ...citeste mai departe despre "Ca sa scape cat de cat de Rusia, Ucraina vrea sa importe gaze naturale din Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ucraina gaze Romania, #Ucraina import gaze Romania, #Romania export gaze Ucraina, #export gaze Ucraina , #Stiri Macroeconomie