Cacialmaua greceasca: Cum a incercat Tsipras sa forteze mana creditorilor internationali

Duminica, 17 Mai 2015, ora 14:39
1091 citiri
Cacialmaua greceasca: Cum a incercat Tsipras sa forteze mana creditorilor internationali

Premierul grec Alexis Tsipras a avertizat creditorii internationali, la un moment dat, in timpul negocierilor, ca nu va achita datoria catre Fondul Monetar International daca nu va primi de urgenta asistenta financiara.

Intr-o scrisoare datata 8 mai, obtinuta de ziarul elen Kathimerini, seful Guvernului de la Atena a reliefat lipsa lichiditatii cu care se confrunta tara sa, informeaza Reuters.

In plus, el a mentionat ca statul elen isi indeplinise pana atunci tot ce inseamna datorii interne si externe, cu toate ca nu primise niciun ban din pachetul de asistenta financiara din luna august a anului trecut.

Scrisoarea era adresata lui Christine Lagarde, care conduce FMI, presedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, dar si lui Mario Draghi, seful Bancii Centrale Europene.

Documentul arata ca Tsipras ar fi precizat ca nu poate indeplini obligatiile scadente in luna mai fata de creditorii internationali, asa ca are bevoie de bani de la ...citeste mai departe despre "Cacialmaua greceasca: Cum a incercat Tsipras sa forteze mana creditorilor internationali" pe Ziare.com

#premier Grecia amenintari datorie FMI, #Grecia datorii , #Stiri Macroeconomie