Cand esti premier, nu vorbesti fara consecinte: Razboiul lui Tudose cu bancile a adus pierderi la bursa

Joi, 31 August 2017, ora 10:28
1078 citiri
Cand esti premier, nu vorbesti fara consecinte: Razboiul lui Tudose cu bancile a adus pierderi la bursa
Foto: Ziare.com

Atacurile recente ale premierului Mihai Tudose la sistemul bancar nu au ramas fara urmari. Actiunile unor banci au scazut imediat, iar bursa a fost trasa in jos in consecinta.

La o zi dupa ce Tudose a comparat bancile cu banditul Terente, actiunile Bancii Transilvania si cele ale BRD Groupe Societe Generale au coborat cu 3-4%, arata Profit.ro.

Vestile nu sunt bune nici in privinta Bursei de Valori Bucuresti. Conditiile de crestere existau pentru bursa, dupa mai multe zile de deprecieri, dar acest lucru nu s-a intamplat in urma declaratiilor premierului.

Piata a coborat cu aproape 1%, fiind trasa in jos de cele mai lichide actiuni de miercuri, primele 2 titluri bancare insumand tranzactii de 28,96 milioane lei, reprezentand 62,67% din rulajul de 46,21 milioane lei (10,06 milioane euro) al pietei de actiuni.

Indicele reprezentativ BET a coborat cu 0,97%, pana la nivelul de 8.226,60 puncte, iar indicele compozit BET Plus s-a depreciat cu 0,91%.

Acesta reprezinta un nou semnal de alarma dupa episodul din iulie cand ministrul de Finante, Ionut Misa, a declarat ca Pilonul II de pensii va fi desfiintat, contribuabilii urmand sa aleaga intre celelalte doua piloane. Atunci, declaratia a starnit reactii negative in randurile specialistilor si a generat probleme pe Bursa. Dupa furtuna starnita in opinia publica, ministrul Misa a retractat si a cerut scuze.

Protectia Consumatorului prezinta niste date, dupa ce Tudose a cerut raportul pe controalele la banciDe ce ataca Tudose bancile? Analist: Statul a devenit dependent, e ca un betiv care tot timpul se duce la carciuma ...citeste mai departe despre "Cand esti premier, nu vorbesti fara consecinte: Razboiul lui Tudose cu bancile a adus pierderi la bursa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tudose banci cadere bursa, #actiuni banci Tudose atac, #Tudose atac banci , #Stiri Macroeconomie