Cand se vor epuiza gazele descoperite in Marea Neagra

Miercuri, 15 Iunie 2016, ora 15:18
1420 citiri
Cand se vor epuiza gazele descoperite in Marea Neagra
Foto: Arhiva Ziare.com

Resursele de gaze descoperite in Marea Neagra de ExxonMobil si Lukoil se ridica la maximum 130 de miliarde de metri cubi si se vor epuiza in 20 de ani, a declarat Alexandru Patruti, expert in resurse geologice si consilier in cadrul Comitetului National Roman al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME).

"Marea Neagra, cu certitudine, nu va fi o a doua Marea Nordului. Lucrarile de explorare au dat rezultate doar in Romania. In Turcia, care detine cea mai mare parte din Marea Neagra, explorarile nu au avut rezultate", a spus Patruti, miercuri, la Forumul Energetic Regional FOREN.

Potrivit acestuia, pana in prezent, cercetarile realizate de ExxonMobil-OMV Petrom si Lukoil au pus in evidenta zacaminte de 130 de miliarde de metri cubi la nivel de resurse geologice.

"Daca am putea exploata aceasta cantitate in totalitate, ceea ce este putin probabil, iar pentru a o exploata rentabil este nevoie de o productie de 6 miliarde de metri cubi pe an, am avea o ...citeste mai departe despre "Cand se vor epuiza gazele descoperite in Marea Neagra" pe Ziare.com

#resurse gaze Marea Neagra, #resurse gaze Romania, #gaze Marea Neagra, #gaze Romania , #Stiri Macroeconomie