Care ar putea fi urmatorul proiect major de tara al Romaniei: Sa traim la fel de bine ca natiunile din zona euro

Luni, 20 Aprilie 2015, ora 11:20
1190 citiri
Care ar putea fi urmatorul proiect major de tara al Romaniei: Sa traim la fel de bine ca natiunile din zona euro

Aderarea la euro ar putea sa fie viitorul proiect major de tara pentru Romania, dorindu-se ca, dupa aderare, romanii sa traiasca la fel de bine ca si cetatenii din tarile aflate in zona euro, a declarat, luni, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela Filote, intr-o conferinta de presa.

"Aderarea la euro este unul din dosarele inca active ale calitatii de membru UE pentru Romania. Sunt trei dosare deschise: aderarea la Schengen, Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) si aderarea la euro.

La Schengen, Romania a indeplinit toate conditiile. Acum, procesul decizional s-a mutat din zona tehnica in zona politico-diplomatica. MCV face subiectul unei dezbateri interesante cu multe puncte de vedere. La aderarea la euro nu se pune problema daca Romania va adera, ci mai degraba cand si, mai degraba, cum", a spus Filote.

Aderarea Romaniei la zona euro - economistii lanseaza cel mai probabil scenariu

Ea a precizat ca aderarea la euro ar putea sa fie viitorul ...citeste mai departe despre "Care ar putea fi urmatorul proiect major de tara al Romaniei: Sa traim la fel de bine ca natiunile din zona euro" pe Ziare.com

#Romania aderare zona euro, #Romania zona euro , #Stiri Macroeconomie