Care este calcaiul lui Ahile al presedintelui Vladimir Putin?

Sambata, 23 August 2014, ora 09:18
1258 citiri
Care este calcaiul lui Ahile al presedintelui Vladimir Putin?
Foto: arrse

Uniunea Europeana, in cooperare cu Statele Unite, a decis in cele din urma impunerea unor sanctiuni severe impotriva Rusiei.

Pentru Putin, calcaiul lui Ahile, punctul vulnerabil al Moscovei, il reprezinta sectorul energetic, unde Rusia este unul dintre marii producatori mondiali de petrol si gaze naturale, se arata intr-o analiza Huffington Post.

Astfel, sanctiunile occidentale pot avea un efect major asupra Rusiei, in cazul in care acestea vizeaza stoparea transferului de tehnologii sofisticate din Vest pentru forajul la mare adancime, pentru explorarea arctica si pentru proiectele gazelor de sist.

Astfel de sanctiuni au potentialul de a submina serios regimul lui Putin pe termen mediu, dar ele trebuie sa fie inasprite si mai mult pentru a acoperi si contractele anterioare.

Rusia este in continuare printre cei mai mari producatori mondiali de petrol si gaze naturale. Dar cum rezervele conventionale scad, iar productia devine mai scumpa, atunci Rusia are nevoie de mai multa ...citeste mai departe despre "Care este calcaiul lui Ahile al presedintelui Vladimir Putin?" pe Ziare.com

#calcaiul Ahile Vladimir Putin, #punct vulnerabil Rusia, #sanctiuni Occident Rusia, #sanctiuni subminare regim Putin , #Stiri Macroeconomie