Care este in acest moment cel mai mare pericol pentru Europa

Luni, 29 Februarie 2016, ora 12:35
1131 citiri
Care este in acest moment cel mai mare pericol pentru Europa
Foto: Arhiva Ziare.com

Scaderea preturilor (deflatia) este principalul pericol cu care se confrunta zona euro, a afirmat Francois Villeroy de Galhau, membru al Consiliului guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE), subliniind sporirea temerilor privind presiunea preturilor.

"Daca ne uitam la situatia din Europa in acest moment, pericolul cu care ne confruntam este fara indoiala deflatia, nu inflatia", a declarat Villeroy de Galhau intr-un interviu acordat publicatiei germane Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, transmite Bloomberg.

Conform datelor Eurostat, rata inflatiei in zona euro a urcat pana la 0,3% in ianuarie, de la 0,2% in decembrie. Analistii se asteapta la o stagnare a preturilor de consum in februarie (inflatie zero), in timp ce Banca Centrala Europeana mizeaza pe o crestere a preturilor de sub 2%.

"Declinul pretului titeiului si al materiilor prime sunt factorii principali care au determinat inflatia scazuta. Dar daca pretul scazut al energie are efecte sustenabile pe termen ...citeste mai departe despre "Care este in acest moment cel mai mare pericol pentru Europa" pe Ziare.com

#deflatie zona euro, #inflatie zona euro, #inflatie pericol, #pericol Europa , #Stiri Macroeconomie