Cat de periculoase sunt efectele crizei din Ucraina pentru Romania

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 09:16
1561 citiri
Cat de periculoase sunt efectele crizei din Ucraina pentru Romania

Dupa luptele sangeroase de strada, criza din Ucraina a trecut la un alt nivel, astfel ca haosul va domina tara cel putin pana la alegerile anticipate. Intre timp, situatia tensionata de la Kiev a trimis semnale negative in tarile din regiune, inclusiv in Romania, care resimte instabilitatea vecinilor.

Mihai Nichisoiu, analist piete internationale la Tradeville, a precizat pentru Ziare.com ca este dificil de anticipat care vor fi consecintele crizei din Ucraina asupra Romaniei in acest moment.

"Deocamdata, efectele negative asupra economiei si pietelor de capital sunt minime. Cel mai dezirabil scenariu ar fi cel al unei stabilizari imediate, fara o amplificare a tensiunilor in estul tarii. Dar situatia generala din Ucraina ramane extrem de fluida", a precizat analistul.

Totusi, nimeni nu isi doreste un focar de tensiune la granitele sale, aminteste Corina Cretu, europarlamentar PSD. Romania este o tara stabila, membra a UE si a NATO, insa acest lucru nu inseamna ca nu poate fi ...citeste mai departe despre "Cat de periculoase sunt efectele crizei din Ucraina pentru Romania" pe Ziare.com

#Romania efecte criza ucraina, #efecte criza ucraina, #criza Ucraina, #revolte Ucraina, #proteste Ucraina , #Stiri Macroeconomie