Cat de romanesc este modelul nostru de crestere

Luni, 14 Martie 2016, ora 07:55
827 citiri
Cat de romanesc este modelul nostru de crestere

Reprezentatul Comisiei Europene la Bucuresti, doamna Angela Filote, a declarat recent ca modelul de crestere din Romania nu lucreaza in folosul cetatenilor, ca institutia pe care o reprezinta nu incurajeaza un astfel de model.

Aceasta afirmatie este notabila din mai multe puncte de vedere.

Astfel, pe fondul manunchiului de crize care macina UE si care afecteaza orice stat membru, Romania, asemenea altor economii emergente din UE, a corectat mari dezechilibre in anii din urma: deficitul bugetului public, cca 9% din PIB in 2009, a fost de 1,4% anul trecut; deficitul extern (de cont curent), cca 12% din PIB in perioada 2007-2008, a fost sub 1% din PIB tot anul trecut.

Starea macro a Romaniei este considerabil mai buna decat la momentul eruptiei crizei financiare, chiar daca datoria publica s-a triplat si a ajuns la cca 39% in 2015 (in timp ce indatorarea totala a tarii s-a redus la sub 60% din PIB).

Sunt cifre in raportul Comisiei si alte analize care particularizeaza starea ...citeste mai departe despre "Cat de romanesc este modelul nostru de crestere" pe Ziare.com

#model crestere Romania , #Stiri Macroeconomie