Cat depinde economia noastra de Moscova: Oligarhii rusi din industria Romaniei

Vineri, 09 Mai 2014, ora 08:50
1879 citiri
Cat depinde economia noastra de Moscova: Oligarhii rusi din industria Romaniei
Foto: infoprut.ro

Romania este expusa mai putin ca alte state la conflictul Ucraina-Rusia, deoarece relatiile comerciale cu aceste state nu sunt puternice, a aratat Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Mai mult, tara noastra a importat o cantitate redusa de gaze de la Gazprom - echivalentul a 20% din consum, anul trecut.

Totusi, rusii au un cuvant de spus in industria din tara noastra, prin intermediul afacerilor importante pe care le detin in domeniul energetic si metalurgic.

Relatii comerciale Romania-Rusia

Valoarea schimburilor comerciale intre Romania si Rusia nu este una foarte importanta, ajungand la 3,7 miliarde de euro, in 2013, potrivit datelor furnizate Ziare.com de catre Institutul National de Statistica.

Am importat produse in valoare de 2,35 milioane de euro din Rusia; o treime este reprezentata de titei si gazeMai cumparam in cantitati semnificative metale, mase ...citeste mai departe despre "Cat depinde economia noastra de Moscova: Oligarhii rusi din industria Romaniei" pe Ziare.com

#afaceri rusi Romania, #afaceri rusi industrie Romania, #afaceri Rusia Romania, #exporturi Rusia Romania, #importuri Rusia Romania , #Stiri Macroeconomie