Cata robustete/fragilitate avem?

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 07:27
646 citiri
Cata robustete/fragilitate avem?

Intotdeauna exista diferenta intre realitate si imaginea dorita, cea clamata, sau perceptii, intre realitate si asteptari.

Dupa cifre macroeconomice, Romania se afla in manunchiul unor economii emergente europene care nu arata rau in clasamente; datorii publice sub 60% din PIB (exceptie face Ungaria, ce compenseaza insa cu excedent comercial mare), deficite bugetare rezonabile, datorii externe in scadere etc.

Dar cifrele sunt departe de a vorbi despre economie, societate in profunzime. Tragedia recenta din Bucuresti, cu numeroase victime, si protestele de strada readuc in dezbatere publica intensa ceea ce intretine o stare de nemultumire densa de mult timp; indreapta gandurile catre straturi adanci de miscare a unei societati, acolo unde se fabrica, sau nu, coeziune sociala, soliditate democratica.

Ce se petrece in straturi adanci si performantele unei societati pot fi incapsulate intr-un numitor comun: nivel de robustete (antinomul fiind fragilitate). Cu cat o societate este ...citeste mai departe despre "Cata robustete/fragilitate avem?" pe Ziare.com

#economie Romania, #economii emergente, #absorbtie fonduri europene , #Stiri Macroeconomie