Cati bani mai are de platit Romania catre UE si Banca Mondiala

Duminica, 21 Iunie 2015, ora 14:29
1077 citiri
Cati bani mai are de platit Romania catre UE si Banca Mondiala

Romania mai are de platit, in acest an, 53,9 milioane euro catre Banca Mondiala si Uniunea Europeana, din imprumutul stand-by contractat in 2009, potrivit datelor Ministerul Finantelor Publice.

Din aceasta suma, in luna august vor fi platite 17,1 milioane euro catre Banca Mondiala, bani care reprezinta plati de dobanzi si comisioane, in iunie si iulie neexistand plati.

De la inceputul anului, tara noastra a platit circa 1,806 miliarde euro catre FMI, UE si BM. Cea mai mare parte a sumei, respectiv peste 1,546 miliarde euro, a fost platita pe data de 1 ianuarie catre UE, din care 1,5 miliarde euro reprezentau rambursari rate de capital, iar 46,2 milioane euro dobanzi si comisioane.

In data de 1 februarie, statul roman a platit 18,3 milioane euro catre Banca Mondiala (dobanzi si comisioane), iar pe data de 5 ale aceleiasi luni suma de trei milioane de euro catre FMI (dobanzi si comisioane).

De asemenea, pe 23 februarie Romania a platit 162 milioane de euro (rambursari rate de ...citeste mai departe despre "Cati bani mai are de platit Romania catre UE si Banca Mondiala" pe Ziare.com

#datorie Romania UE, #datorie Romania Banca Mondiala , #Stiri Macroeconomie