Ce ar avea de castigat UE de pe urma refugiatilor

Joi, 19 Mai 2016, ora 07:22
3223 citiri
Ce ar avea de castigat UE de pe urma refugiatilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Multe dintre tarile Uniunii Europene se opun repartizarii refugiatilor in Europa, pe motiv ca trebuie sa aloce prea multi bani pentru aceasta schema, insa un cunoscut economist incearca sa demonteze argumentul, spunand ca imigrantii vor da inapoi dublul banilor investiti, prin contributia lor la economia statelor respective.

Este teoria lui Philippe Legrain, fost consilier economic al presedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, expusa intr-un nou studiu menit sa combata ideea ca primirea refugiatilor va consuma prea multi bani din bugetele nationale, din cauza cheltuielilor pentru cazare si ajutoare sociale, scrie Business Insider.

"Investirea unui euro in primirea refugiatilor poate rezulta in doi euro, vizibili in economie, in urmatorii cinci ani", sustine Legrain in raportul sau intocmit pentru Tent Foundation si intitulat "Refugiatii: o investitie umanitara care aduce dividende economice".

Cote obligatorii de refugiati - Primele reactii negative si amenintari cu ...citeste mai departe despre "Ce ar avea de castigat UE de pe urma refugiatilor" pe Ziare.com

#refugiati economie UE, #beneficii UE refugiati, #avantaje UE refugiati , #Stiri Macroeconomie