Ce cautau ofiterii SRI in ANAF: Nu aveau ca scop controale fiscale

Joi, 09 Martie 2017, ora 20:19
796 citiri
Ce cautau ofiterii SRI in ANAF: Nu aveau ca scop controale fiscale
Foto: Ziare.com

Ministrul Finantelor, Viorel Stefan, a declarat, referitor la detasarea ofiterilor SRI la ANAF, ca "fiecare cu meseria lui".

"Prezenta SRI-ului in ANAF nu avea ca scop sa se substituie obligatiilor inspectorilor ANAF, sa faca controale fiscale. Rolul acestor salariati detasati, in temeiul unei decizii a CSAT-ului, a fost mai ales pe palierul de elaborare de strategii, analize.

Pe evaluarea SRI-ului s-ar parea ca s-a atins obiectivul pentru care au fost transferati pe o perioada determinata la ANAF. SRI-ul a luat aceasta decizie de a solicita ANAF-ului sa-si retraga oamenii, iar decizia trebuie sa ajunga in CSAT.

Probabil in aceasta luna in sedinta CSAT-ului se va lua in dezbatere aceasta decizie, dupa care se va intampla in fapt retragerea angajatilor SRI", a declarat Viorel Stefan.

Ministrul a mai spus ca "probabil e mai bine" ca angajatii SRI sa plece de la ANAF, daca si-au atins scopul.

"Daca scopul pentru care au fost detasati acolo a fost atins, probabil e mai bine", a spus Stefan.

Ministrul Finantelor a participat, alaturi de vicepremierul Sevil Shhaideh, joi, la Galati, la o intalnire cu reprezentantii autoritatilor publice locale si ai altor institutii publice interesate de accesarea proiectelor cu finantare nerambursabila in cadrul Programului National de Dezvoltare Locala si in cadrul programelor de finantare ale Uniunii Europene.

SRI a transmis ca a avut 28 de ofiteri detasati la ANAF, care au asigurat inclusiv standarde superioare de integritate.

Potrivit Serviciului, specialisti militari ai SRI au fost detasati la solicitarea ANAF, in baza unei hotarari a CSAT clasificate si in conformitate cu prevederile Legii 80/1995 si ale Legii 284/2010. Activitatea acestora la ANAF a vizat asigurarea unor standarde superioare de integritate, cresterea gradului de expertiza analitica si consolidarea unor mecanisme si proceduri de lucru unitare.

In perioada detasarii, ofiterii SRI au raspuns exclusiv obligatiilor de serviciu atribuite de sefii ierarhici din cadrul ANAF, a precizat sursa citata.

Ofiterii SRI sunt, in prezent, in procedura de retragere etapizata de la ANAF, la solicitarea directorul Eduard Hellvig, care a initiat demersurile legale in urma unei analize. ...citeste mai departe despre "Ce cautau ofiterii SRI in ANAF: Nu aveau ca scop controale fiscale" pe Ziare.com

#Viorel Stefan SRI ANAF, #ofiteri SRI ANAF, #SRI retragere ofiteri ANAF, #ministrul Finantelor ofiteri SRI ANAF , #Stiri Macroeconomie