Ce ecouri vor avea in Romania masurile Atenei in legatura cu sistemul bancar

Duminica, 28 Iunie 2015, ora 20:40
838 citiri
Ce ecouri vor avea in Romania masurile Atenei in legatura cu sistemul bancar
Foto: site BNR

Bancile grecesti din Romania nu vor fi afectate de nicio decizie ce va fi luata de Atena in legatura cu sistemul bancar din Grecia, deoarece sunt persoane juridice romane, a declarat duminica, la Digi24, Dan Suciu, purtatorul de cuvant al BNR.

"Orice masura pe care o va lua Atena in legatura cu sistemul bancar de acolo nu afecteaza in niciun fel bancile din Romania. Bancile din Romania, chiar daca au capital grecesc, sunt persoane juridice romane, se supun legislatiei romanesti si supravegherii Bancii Nationale si, de aceea, orice decizie de acolo nu are efect asupra lor", a explicat Dan Suciu.

El a subliniat ca nu exista niciun motiv de ingrijorare in privinta acestor banci, care se supun legislatiei romanesti ce prevede garantarea tuturor depozitelor in cuantumul sumei de 100.000 de euro.

"Nu vorbim despre banci grecesti ci vorbim despre banci romanesti care au avut la un moment dat capital de fondare grecesc. Ele se supun legislatiei romanesti, o legislatie care prevede ...citeste mai departe despre "Ce ecouri vor avea in Romania masurile Atenei in legatura cu sistemul bancar" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BNR efecte Grecia Romania, #banci grecesti Romania , #Stiri Macroeconomie