Ce ne asteapta dupa dezmatul bugetar al Codului Fiscal si cresterii salariilor - deficit de cel putin 4% din PIB?

Joi, 20 August 2015, ora 18:55
1115 citiri
Ce ne asteapta dupa dezmatul bugetar al Codului Fiscal si cresterii salariilor - deficit de cel putin 4% din PIB?
Foto: Ziare.com

Deficitul bugetar ar putea sa ajunga la cel putin 4 la suta, anul viitor, ca urmare a majorarilor salariale si in eventualitatea aplicarii masurilor prevazute in Codul Fiscal, sustine presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru.

"Ar fi un deficit in jur de 4 la suta din PIB, anul viitor, daca s-ar aplica prevederile din noul Cod Fiscal, cu amendamentele de astazi, plus cresterile de salarii, asa cum se intentiona initial", a declarat Ionut Dumitru, pentru HotNews.

Acesta a subliniat chiar ca deficitul va fi mai mare de 4 la suta.

"Aveam o ingrijorare mare pe partea de Cod Fiscal, care se mai diminueaza prin aceste amendamente, dar ramane in esenta o problema serioasa si pe partea de Cod Fiscal ca implicatie bugetara, dar a aparut o problema chiar mai grava - partea de cresteri salariale.

As spune ca, la cum se prefigureaza lucrurile acum, pe Codul Fiscal si cu cresterile salariale, deficitul are mari sanse sa sara de 4 la suta din PIB in anul 2016. Nu va mai ajunge ...citeste mai departe despre "Ce ne asteapta dupa dezmatul bugetar al Codului Fiscal si cresterii salariilor - deficit de cel putin 4% din PIB?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deficit bugetar PIB, #deficit bugetar Cod Fiscal, #deficit bugetar mariri salarii, #crestere salarii medici , #Stiri Macroeconomie