Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE nu ne mai da bani pentru termocentrale, desi a avizat programul

CE nu ne mai da bani pentru termocentrale, desi a avizat programul


Comisia Europeana a comunicat Ministerului Economiei ca nu mai este de acord sa cofinanteze un program de 127 milioane euro pentru activitati de desulfurare la termocentrale, desi in 2008 a avizat schema de ajutor de stat, a declarat Alexandru Sandulescu, director in Ministerul Economiei.

"Avem o schema de ajutor de stat pentru desulfurari. Saptamana trecuta, Comisia Europeana ne-a spus ca nu se poate aproba schema, deci sa uitam de acesti bani, desi Comisia a avizat schema in 2008. Singura lor justificare a fost:: <> (avem indoieli - n.r.)", a afirmat Sandulescu, luni, intr-o conferinta de presa.

Din aceasta cauza, proiectele de desulfurare de la mai multe termocentrale sunt blocate.

"Termenele de conformare la cerintele de mediu nu s-au modificat, ele sunt incluse in Tratatul de aderare (a Romaniei la UE - n.r.). Comisia Europeana a propus o solutie alternativa, adica o alta schema de ajutor de stat pe partea de mediu, dar prin asta s-ar obtine foarte putini bani, practic, mai nimic", a mai spus Sandulescu.

CE a impus termene care incep cu anul 2013, pana la care trebuie redusa poluarea in termocentrale, iar in caz contrar unitatile ar putea fi inchise.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 762 ori