Ce presupune Politica Regionala, portofoliul european primit de Romania

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 11:11
1234 citiri
Ce presupune Politica Regionala, portofoliul european primit de Romania
Foto: Facebook/ Corina Cretu

Jean-Claude Juncker a decis ca europarlamentarul roman Corina Cretu sa se ocupe in viitoarea Comisie Europeana de Politica Regionala, un portofoliu care gestioneaza un buget de 351 de miliarde de euro in perioada 2014-2020.

Dupa anuntul facut de Juncker urmeaza audierile in comisiile de specialitate ale Parlamentului European. Avizul dat de comisiile de specialitate este unul facultativ, astfel ca o persoana avizata negativ se poate prezenta la votul din plen, care se da pentru intreaga Comisie, nu pe fiecare comisar in parte.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul PE, aceste audieri vor incepe la sfarsitul lunii septembrie, iar in octombrie Legislativul European va vota intreaga Comisie, pentru ca aceasta sa-si poata incepe activitatea la 1 noiembrie.

Corina Cretu va fi audiata de Comisia REGI (Dezvoltare Regionala).

In componenta comisiei se afla 13 europarlamentari din PPE si 12 din PES, printre care ...citeste mai departe despre "Ce presupune Politica Regionala, portofoliul european primit de Romania" pe Ziare.com

#Corina Cretu politici regionale, #Corina Cretu comisar European, #Romania Politici Regionale, #ce inseamna Politici Regionale , #Stiri Macroeconomie