CE: Romania se afla in topul performantei macroeconomice din UE

Duminica, 29 Decembrie 2013, ora 18:53
1437 citiri

Comisia Europeana a confirmat ca Romania se afla in topul performantei macroeconomice din UE in 2013, a declarat Cristian Socol, consilierul pe probleme macroeconomice al premierului Victor Ponta, facand referire la rezultatele grilei de monitorizare a dezechilibrelor economice din statele membre si la mecanismul de alerta 2014 al organismului de la Bruxelles.

"Dupa ce a iesit din procedura de deficit excesiv in 2012, Romania confirma rezultatele economice pozitive. Rezultatele grilei de monitorizare a dezechilibrelor economice din statele membre prezente in The Macroeconomic Imbalances Procedure MIP si Mecanismul de Alerta 2014 arata ca economia romaneasca este una dintre cele mai stabile tari din punct de vedere macroeconomic din Uniunea Europeana", a afirmat Socol.

Potrivit consilierului primului-ministru, "avand in vedere corectia in ceea ce priveste deficitul de cont curent in PIB din 2013 (tinta de 2% din PIB), Romania va depasi pragul de sustenabilitate doar la unul din ...citeste mai departe despre "CE: Romania se afla in topul performantei macroeconomice din UE" pe Ziare.com

#Romania performanta macroeconomica, #CE economie Romania, #economie Romania , #Stiri Macroeconomie