Ce s-ar intampla daca ar disparea Grecia asa cum o stim?

Sambata, 20 Iunie 2015, ora 07:30
914 citiri

Ce s-ar intampla daca Grecia ar incepe de la zero? Ar putea renaste din cenusa proprie, in afara zonei euro? Un jurnalist Bloomberg incearca sa raspunda la aceste intrebari.

In cartea lui David Mitchel, numita "Number9Dream", un pacient sustine ca este creatorul lumii si isi demonstreaza punctul de vedere in fata unui psihiatru. El face sa dispara Belgia de pe harta, dar si din memoria oamenilor, iar in locul ei apare o alta natiune, anume Walloon Lagoon.

Pornind de la aceasta idee, Leonid Bershidsky, scriitor si jurnalist, sustine ca ar trebui sa ne imaginam cum ar fi daca Grecia ar fi eliminata de pe "radarele" noastre.

Intr-un editorial publicat de Bloomberg, el propune ca aceasta tara sa inceapa de la zero: sa iasa din zona euro (si poate si din UE), sa scape de datorii si sa se bazeze pe fortele proprii.

"Ganditi-va cum ar fi urmatorul lucru: va veti trezi intr-o dimineata si nu veti mai citi pe Internet sau pe retelele sociale stiri despre eleni. De asemenea, aceasta ...citeste mai departe despre "Ce s-ar intampla daca ar disparea Grecia asa cum o stim?" pe Ziare.com

#Grecia dispare harta, #scenarii Grecia, #Grecia probleme, #solutii probleme Grecia, #Grecia afara zona euro, #Grecia afara euro , #Stiri Macroeconomie