Ce se intampla in Coreea de Sud si ce impact are asupra Romaniei?

Duminica, 10 Septembrie 2017, ora 15:49
834 citiri
Ce se intampla in Coreea de Sud si ce impact are asupra Romaniei?

Presiunea amenintarilor belicoase venite din partea Nordului este in crestere, cei din Sud sunt constienti de iminenta pericolului unui atac nuclear, dar populatia isi vede inainte de treaba.

Sistemele economice, politice si sociale functioneaza, iar institutiile isi urmaresc atingerea obiectivelor strict legate de politicile publice, de strategiile nationale si de interesele cetatenilor.

Companiile mari, cele care au reusit sa fie un exemplu de dezvoltare la nivel mondial, domina in continuare pietele in care functioneaza, isi seteaza obiective din ce in ce mai ambitioase, investind enorm in cercetare, dezvoltare si inovare.

Firmele mici se adapteaza exemplar pe pietele emergente si din ce in ce mai volatile, investind in cresterea productivitatii, produse si servicii de calitate superioara si formarea unei forte de munca autohtone extrem de tinere.

Zilele acestea Seulul este animat, ca deobicei, strazile sunt impanzite de spectacole care au inca iz estival, lumea alearga intre locul de munca, restaurante, magazine, parcuri si celebrele palate.

Criza politica a fost depasita, conflictele sociale si infierbantarile sindicale si-au gasit solutia, campaniile electorale sunt incheiate.

Intr-un cuvant, in ciuda amenintarilor armate, tara "civila" isi vede de treaba: urmareste asigurarea bunastarii cetatenilor, consolidarea pozitiilor pe piete si cucerirea unor noi piete, asigurarea functionalitatii eficiente a tuturor institutiilor.

Pe acest fond, Guvernul Republicii Coreea intinde o mana ferma administratiei romane pentru intrarea intr-o zona mult mai intensa de cooperare ce vizeaza cresterea economica si bunastarea sociala. Aceasta zona de cooperare romano-coreeana, sa-i zicem 2.0 prin prisma raportarii la ceea ce a fost pana acum, propune un model extrem de eficient de functionare unitara a administratiei, mediului privat si celui universitar.

Rezultatul este reformarea institutionala si organizatorica in ceea ce priveste ridicarea conceptului de productivitate la nivel de prioritate nationala.

Nu mai e un secret pentru nimeni, rapoartele europene o arata, Romania este la coada clasamentului celor mai productive si competitive state membre ale UE. Pentru a intari acest lucru, nici la inovativitate si creativitate nu stam mai bine.

Desi toata ziua se vorbeste despre productivitate, pana acum nimeni nu a realizat ca acest concept este golit de substanta la noi: nu exista o strategie unitara la nivel national, nu functioneaza un c ...citeste mai departe despre "Ce se intampla in Coreea de Sud si ce impact are asupra Romaniei?" pe Ziare.com

#model economic Coreea Sud, #parteneriat Coreea Sud Romania , #Stiri Macroeconomie