Ce spun romanii despre modificarile fiscale: 40% cred ca vor creste preturile - sondaj IMAS

Joi, 31 Ianuarie 2019, ora 15:51
994 citiri
Ce spun romanii despre modificarile fiscale: 40% cred ca vor creste preturile - sondaj IMAS
Foto: Arhiva Pixabay

Majoritatea romanilor considera ca modificarile recente aduse Codului Fiscal vor avea efecte negative, printre care se numara si majorarea preturilor.

Un sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM arata ca 71% dintre romanii apreciaza ca efectele vor fi mai degraba negative.

20% sunt de parere ca vor avea efecte pozitive, in timp ce 9% dintre romani nu au stiut sau au preferat sa nu raspunda la aceasta intrebare.

Dintre cei care care au raspuns ca modificarile vor avea efecte pozitive, 28,5% cred ca "firmele straine au prea multe avantaje la noi in tara", iar 26,8 % spun ca "vor fi colectati mai multi bani la buget".

In acelasi timp, 18% dintre respondentii acestei categorii au sustinut ca "vor scadea dobanzile", iar 11,6% sunt de parere ca "firmele din domeniul bancar, energie si comunicatii castigau prea mult".

Dintre cei care au raspuns negativ la aceasta intrebare, 40% au declarat ca vor creste preturile, 21% cred ca va creste riscul unei crize financiare, iar 12% ca dobanzile vor fi majorate. 10% au mai spus ca investitiile sunt in acest mod descurajate, iar 6,9% ca se supraimpoziteaza dezvoltarea Romaniei.

Sondajul IMAS a fost realizat la comanda Europa FM in perioada 11 - 30 ianuarie 2019, interviurile fiind realizate prin telefon.

Respondentii - 1.011 la numar - au fost alesi aleatoriu si au varsta de 18 ani si peste.

Eroarea de esantionare este de +/-3,1%. ...citeste mai departe despre "Ce spun romanii despre modificarile fiscale: 40% cred ca vor creste preturile - sondaj IMAS" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sondaj romani modificari fiscale , #Stiri Macroeconomie