Ce trebuie sa faca Germania pentru a ajuta Europa cu adevarat

Vineri, 31 Iulie 2015, ora 07:09
986 citiri
Ce trebuie sa faca Germania pentru a ajuta Europa cu adevarat
Foto: Ziare.com

Zona euro pare sa se afle sub semnul austeritatii, iar intrebarea care rasare din cand in cand este cine sa faca sacrificii, germanii care o duc prea bine sau statele indatorate din sud?

Insa aceasta gandire este total gresita, explica economistul Robert Waldmann, intr-un eseu in care incearca sa doboare ideile preconcepute ale altor specialisti, arata Vox.com.

El sustine ca Europa nu are nevoie de sacrificii din partea Germaniei, ci mai degraba sa dea dovada de o ingaduinta mai mare cu poporul sau, lucru ce s-ar traduce in taxe mai mici, salarii mai mari si o crestere a consumului.

"As spune ca zona euro are doua mari probleme. Una este faptul ca Grecia are datorii mult prea mari, pe care nu le poate onora. Cea de-a doua este cererea slaba. Iar o solutie perfecta ar fi ca nemtii sa scada taxele, fapt ce ar stimula cererea. Germanii vor cumpara mai mult, astfel ca importurile vor fi mai mari. Iar daca se simt extrem de generosi, ar trebui sa creasca si salariile", arata ...citeste mai departe despre "Ce trebuie sa faca Germania pentru a ajuta Europa cu adevarat" pe Ziare.com

#Germania ajutor UE, #Germania crestere salarii, #Germania scadere taxe , #Stiri Macroeconomie